Главная » 2013 » Январь » 11
Cel puţin la îndemâna agenţiilor guvernamentale şi a celor autorizate din Statele Unite pentru început. Dominator I de la Meganet este un dispozitiv complex de interceptare a telefoanelor mobile funcţional, aşa cum veţi putea vedea în clipul de mai jos, însă limitat. El exploatează breşa de securitate oferită de algoritmul A5/1, folosit de o mare parte din operatorii de telefonie mobilă. Acest algoritm pe 64 de biţi are o vechime de 21 de ani şi de ceva timp mai mulţi experţi în securite au avertizat în legătură cu nesiguranţa sa. La sfârşitul anului trecut, o echipă condusă de inginerul german Karsten Nohl a publicat pe torrente codul sursă cu care poate fi spartă protecţia în timp real. Se pare că implementarea sa într-un sistem compact şi chiar uşor de transportat nu a fost chiar atât de complicată.
Просмотров: 1342 | Дата: 11.01.2013 | Комментарии (0)

Interceptarea convorbirilor telefonice devenit un sport extrem (de riscant) pentru românii curioşi să afle ce discută soţiile sau amantele în lipsa lor. Singura problemă este că, pentru a-şi atinge scopul, aceştia au apelat la un software ilegal, iar poliţiştii au intrat pe fir. Ieri seară, nu mai puţin de 47 de astfel de "spioni" din toată ţara au ajuns în camera audierilor cu mandat de arestare preventivă, sub incidenţa legii nr. 51/1991, referitoare la siguranţa naţională a României.

Conform anchetatorilor, majoritatea sunt barbaţi, dar există şi câteva femei care au apelat la această soluţie pentru a-şi verifica partenerii de viaţă. Cu toţii susţin că au cumpărat soft-ul de pe Internet cu 800 de lei, de la un anume Nicolae Oproiu. Acesta le instala clienţilor programul pe telefon sau pe calculator, fără să perceapă taxe suplimentare. Şi el a fost săltat de poliţişti în cursul zilei de ieri. Nu singur, ci împreună cu soţia care, de asemenea, folosea programul de interceptare.

Просмотров: 999 | Дата: 11.01.2013 | Комментарии (0)

Cel puţin aşa susţine ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, care spune că actuala lege încalcă dreptul cetăţenilor la viaţa privată.
Просмотров: 1055 | Дата: 11.01.2013 | Комментарии (0)