Главная » 2012 » Октябрь » 27 » Victimele atentatelor criminale
05:14
Victimele atentatelor criminale
Omorul lui Igor Basarab, explozia ce i-a luat viaţa preşedintelui federaţiei de tenis, dar şi înjunghierea şefului inspectoratului fiscal de la Rezina, sunt doar câteva dintre crimele de rezonanţă încă nedescoperite. Ministerul de Interne şi Procuratura Generală sunt campioni în iniţierea dosarelor penale, dar nu şi la elucidarea cazurilor de acest fel.



Ianuarie 2010. Omul de afaceri, Igor Basarab, a fost ucis într-un parc din sectorul Râşcani al capitalei. La câteva zile, procurorii au declarat că este vorba despre un omor la comandă. Ministerul de Interne spunea atunci, că cel care a tras este un killer profesionist şi a împuşcat dintr-o lunetă. Procurorii au doar suspecţi, iar până acum nimeni nu a fost arestat.

În vara anului trecut, capitala a fost zguduită de un atentat cu bombă. O maşină capcană a explodat chiar în centrul Chişinăului. Deflagraţia a fost fatală pentru un alt businessman, Igor Ţurcan, care era şi preşedintele Federaţiei de Tenis. Organele de forţă au declarat acelaşi lucru: omor la comandă.

La câteva luni, oamenii legii au arestat un suspect - Ion Agaci, fost angajat al ministerului de Interne. Doar că şi până acum acesta mai rămâne suspect. Mai mult, procurorii recunosc: el nu a acţionat singur, iar alte persoane nu au fost reţinute.

Acum un an sportivul Ion Şoltoianu a fost încătuşat şi acuzat că l-a împuşcat mortal pe fostul poliţist, Ion Stratulat. S-a întâmplat ziua în amiaza mare, la o terasă. După moartea sa, anchetatorii, afirmă că Stratulat ar fi fost implicat atât în asasinarea lui Basarab, cât şi şi a lui Ţurcan.

În Moldova nu sunt protejaţi nici măcat funcţionarii. La începutul lunii martie, Ion Ceban, șeful Inspectoratului Fiscal Rezina, a fost găsit mort, chiar lângă blocul în care locuia. Acesta a fost înjunghiat în regiunea abdomenului și inimii. Bărbatul se întorcea de la o petrecere. La câteva zile, poliţia a reţinut un tânăr. Dar şi în acest caz, procurorii spun că el a avut complici, care deocamdată, sunt în libertate.

Cu o lună mai târziu, mai exact în aprilie, un alt funcţionat a fost ţinta unui atac. Nicolae Răileanu, unul dintre directorii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a văzut moartea cu ochii, după ce maşina în care se afla a explodat. Funcţionarul s-a ales cu leziuni uşoare şi o speritură zdravănă. Victima a declarat că atacul a fost pus la cale de şefii unor întreprinderi energetice. Oamenii legii au identificat doi suspecţi. Niciunul dintre ei, însă, nu a fost reţinut.
Просмотров: 980 | Добавил: dionarju666 | Теги: Victimele, criminale, atentatelor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]