Главная » 2013 » Сентябрь » 27 » Vânzător de cetăţenie românească
10:16
Vânzător de cetăţenie românească
Capul unei grupări internaţionale specializate în falsificarea actelor pentru obţinerea cetăţeniei române, a fost încătuşat, astăzi, la Chişinău. Bărbatul, cetăţean moldovean, este suspectat că ar fi perfectat sute de paşapoarte pentru cetăţeni străni, printre care ruşi şi ucrainieni. Ar fi folosit acte false şi formulare completate fără prezenta solicitanților, lucru interzis prin lege. Anchetatorii presupun, de asemenea, că în schema criminală ar fi implicaţi şi câţiva notari din capitală. 



Reţinerea a avut loc în această dimineaţă, pe strada Vasile Alecsandri din centrul capitalei. Bărbatul din imagine a fost pus la pământ de ofiţerii Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Ministerului de Interne şi de mascaţii de la Brigada cu Destinaţie Specială "Fulger". Acesta este vizat într-un dosar penal pentru deţinerea şi folosirea documentelor oficiale falsificate. El pledează nevinovat.

În baza unei informaţii operative, oamenii legii l-au filat pe bărbat timp de aproape un an, perioadă în care au descoperit implicarea în schemă a cel puţin 15 notari. Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, în schimbul unor sume de bani, bărbatul perfecta actele necesare pentru redobândirea cetăţeniei române. Doar că, în mare parte, clienţii erau cetăţeni străini, iar suspectul le falsifica documentele. Anchetatorii presupun că acest lucru a fost posibil doar cu ajutorul funcţionarilor de la birourile notariale din capitală. Aceştia, contrar legislaţiei, ar fi perfectat documentele în lipsa solicitanţilor. Ulterior, capul grupării, depunea actele la instituţiile abilitate din România, fapt care, de asemenea contravine legilor de peste Prut.

În cadrul operaţiunii au avut loc peste 30 de percheziţii. Bărbatul reţinut are 33 de ani şi este locuitor al capitalei. Anterior, acesta a mai fost cercetat penal pentru infracţiuni similare. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la cinci ani de puşcărie.

Просмотров: 1278 | Добавил: dionarju666 | Теги: moldovean, cetăţenie românească, Mascaţii, paşapoarte, fulger, falsificarea | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]