Главная » 2013 » Август » 16 » Procurorul Dan Coptileţ implicat într-o bătaie
00:44
Procurorul Dan Coptileţ implicat într-o bătaie
Un procuror din capitală, pe nume Dan Coptileţ, a participat la o bătaie generală, organizată chiar de el în sectorul Râşcani al capitalei. Despre asta a vorbit liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, într-o conferinţă de presă. Politicianul a prezentat şi imagini video care demonstrează încăierarea. În loc să fie pedepsit, procurorul ar fi scăpat basma curată, iar victimele s-ar fi ales cu dosare penale. Procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov, confirmă implicarea lui Dan Coptileţ în bătaie. El promite, însă, că acest caz nu va fi muşamalizat, şi toţi, indiferent de statut, vor plăti pentru acţiunile lor. 







Totul s-a întâmplat pe 5 aprilie 2013. La început, în imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se vede o maşină parcată din care iese o persoană, care se presupune că este procurorul Dan Coptileţ. Acesta se îndepărtează de automobil, iar peste puţin timp, în imagine apar mai mulţi tineri. Printre ei, şi fratele procurorului. Toţi urcă în microbuz, unde i-ar fi bătut măr pe câţiva bărbaţi, care se aflau acolo. Totul se întâmplă ziua în amiaza mare, iar mai mulţi martori nu întreprind nimic ca să-i tempereze pe agresori. Totuşi, un şofer încearcă să aplaneze conflictul, însă, este luat la pumni. Văzând că aceştia sunt mai mulţi, încearcă să fugă, dar nu reuşeşte, pentru că este lovit cu pumnii şi picioarele. Tânărul rămâne întins la pământ. La scurt timp, fratele procurorului porneşte o bătaie generală.

Pe marginea cazului a fost pornit un dosar penal, dar Sergiu Mocanu susţine că nu împotriva agresorilor, ci împotriva victimelor.

Am încercat să dăm de procurorul Dan Coptileţ, dar la procuratura Centru ni s-a spus că acesta a fost delegat recent la Tighina.

Procurorul Municipiului Chişinău Ion Diacov nu a putut oferi prea multe detalii despre dosar. Nu a spus dacă această cauză este pornită pe fapt sau pe numele unor persoane concrete. A confirmat, însă, că Dan Coptileţ a participat la bătaie şi a dat asigurări că vinovaţii vor plăti. Procurorul bătăuş riscă să fie demis.

În 2010 împotriva lui Coptileţ a fost intentată o procedură disciplinară. S-a constatat că procurorul a manifestat atitudine necorespunzătoare față de obligațiile de serviciu, a tergiversat o cauză penală, a întocmit necorespunzător acte şi a încălcat procedura penală, încâlcând drepturile cetăţenilor vizaţi. Chiar şi aşa, Coptileţ s-a ales atunci doar cu mustrare. Sergiu Mocanu susţine că Dan Coptileţ este protejat de preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba. Amintim că luna trecută şi Garaba a fost implicat într-o bătaie după un accident produs la intersecţia străzii Calea Ieşilor cu şoseaua Balcani. Liderul Mişcării "Antimafie", Sergiu Mocanu, cel care a dezvăluit în presă acest caz, a declarat că după accident, Garaba l-a agresat şi l-a ameninţat cu o armă pe celălalt şofer. Chiar şi aşa, reţinut de poliţie a fost conducătorul auto bătut. Iniţial bărbatul declara că a fost agresat şi că a lovit la rândul său pentru a se apăra, ca ulterior să-şi ceară scuze de la familia lui Garaba. Mai multe voci afirmau că şoferul a fost intimidat şi presat pentru a-şi schimba depoziţiile. 
Просмотров: 1282 | Добавил: dionarju666 | Теги: Dan Coptilet, procuror, Sergiu mocanu | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]