Главная » 2012 » Ноябрь » 12 » Milioane spălate în off-shore
23:16
Milioane spălate în off-shore
Oamenii legii au anihilat o grupare criminala specializata in schimbul valutar ilegal, transferuri bancare prin diferite conturi in zone off-shore si contrabanda cu bani cash in Ucraina si alte state. Deocamdata, politia a identificat 6 suspecti. Oamenii legii refuza sa spuna daca printre acestia se numara si functionari publici.





Nu vor să plătească impozite şi îşi ascund milioanele printre cartofi şi grâu. Oamenii legii au identificat şase membri ai unei grupări specializate în spălarea de bani, dintre care patru au fost reţinuţi. Aceştia se prezentau la vamă drept fermieri declarând că exportă în Ucraina producţie agricolă. Printre cartofi şi cereale, însă, ascundeau milioane de lei, ruble şi dolari.

Pentru serviciul oferit, suspecţii încasau între 0,4 şi 0,8 % din suma totală a banilor spălaţi. Cifră, aparent, mică, dar care aducea un profit considerabil.

Ca să nu pară suspecţi, bărbaţii au inventat o metodă ingenioasă de a trece controlul vamal la frontieră.

Doi dintre membrii grupării criminale au fost reţinuţi în apropiere de postul vamal Grimăncăuţi. În maşina cu care se deplasau au fost găsite 15 milioane de ruble ruseşti, sau echivalentul a jumătate de milion de dolari. Când i-au încolţit poliţiştii, unul dintre suspecţi a ameninţat că are o grenadă şi că o va detona, ceea ce s-a dovedit a fi un fals. Alţi doi bănuiţi au fost reţinuţi ulterior, iar încă doi se ascund până în prezent în Ucraina. La domiciliile şi în birourile tuturor suspecţilor au fost efectuate percheziţii.

Suspecţii riscă până la 10 de ani puşcărie pentru spălare de bani. Tot atât riscă administratorii firmelor cu care a colaborat gruparea criminală.
Просмотров: 1073 | Добавил: dionarju666 | Теги: Milioane, off-shore | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]