Главная » 2013 » Август » 2 » Medici de la penitenciar, acuzati ca au lasat un detinut sa moara: "A fost batut de membrii Makena"
22:14
Medici de la penitenciar, acuzati ca au lasat un detinut sa moara: "A fost batut de membrii Makena"

Patru medici de la Penitenciarul Pruncul sunt acuzati ca ar fi lasat un detinut sa moara. Potrivit Procuraturii Generale, acestia nu i-ar fi acordat asistenta medicala dupa ce barbatul ar fi fost batut de catre membrii gruparii criminale "Makena”, care stau in puscarie. Departamentul Institutii penitenciare, considera abuzive declaratiile Procuraturii Generale.


Potrivit Procuraturii Generale in februarie anul trecut un detinut ar fi fost maltrat de catre membrii gruparii "Makena", incarcerati in Penitenciarul Pruncul. Barbatul a fost batut crunt pentru ca ar fi refuzat sa dea 2 mii de euro pentru finantarea organizatiei criminale. Procurorii spun ca desi detinutul era in stare grava medicii au refuzat sa-i acorde asistenta necesara, iar ca urmare acesta a murit.

Departamentul Institutii Penitenciare are o alta versiune a celor intamplate. Detinutul nu ar fi fost batut de catre membrii organizatiei Makena ci ca urmare a reglarii de conturi personale intre detinuti.

Totodata,  un colaborator care a fost responsabil nemijlocit de sectorul in care s-a produs incidentul, a fost concediat din cadrul sistemului penitenciar.

Departamentul Institutii penitenciare considera abuzive declaratiile Procuraturii Generale, precum ca administratia penitenciara ar fi musamalizat ilegalitatile produse. 

Dosarul celor patru medici a fost trimis in instanta. Cei de la penitenciare au refuzat sa divulge numele acestora. Solicitata de PRO TV, administratia spitalului penitenciar de la Pruncul a refuzat sa faca declaratii. Tot astazi, Procuratura a anuntat ca la sfarsitul lunii trecute au fost retinuti la Chisinau doi lideri ai gruparii criminale "Makena". Anul trecut, 11 membri ai organizatiei criminale au fost condamnati in total la 175 de ani de puscarie.

Просмотров: 637 | Добавил: dionarju666 | Теги: penitenciar, makena, medici | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]