Главная » 2013 » Февраль » 16 » Mascaţi CNA la Fisc şi Guvern
04:01
Mascaţi CNA la Fisc şi Guvern

_____________________________________________________________
Şeful Inspectoratul Fiscat de Stat a fost reţinut pentru 72 de ore. Nicolae Vicol este bănuit de corupere pasivă şi abuz în serviciu. Se întâmplă după mai multe descinderi efectuate în dimineaţa zilei de astăzi de ofiţerii Anticorupţie la Fisc şi la Cancelaria de Stat. Au fost efectuate percheziţii atât în biroul lui Vicol, cât şi în automobilul său şi chiar la domiciliu. Vizat în dosarul penal iniţiat de procurori este şi un angajat al Cancelariei de stat. Identitatea acestuia nu a fost divulgată. Atât Vicol, cât şi premierul Vlad Filat sugerează că descinderile sunt o modalitate de şantaj. 







Dosarul a fost deschis în septembrie 2012, iar astăzi au avut loc, în total, 14 percheziţii. Prima a fost efectuată la Inspectoratul Fiscal de Stat. Aici verificările au durat mai bine de trei ore.

Zumbreanu susţine că în biroul şefului de la Fisc au fost descoperite înregistrările unor convorbiri telefonice interceptate ilegal. Potrivit ofiţerilor, Vicol intenţiona să le utilizeze în scop de şantaj împotriva unui subaltern de-al său. Cei care l-ar fi ajutat să monitorizeze discuţiile telefonice ar fi chiar doi angajaţi ai CNA, care urmează să fie suspendaţi din funcţie. Percheziţiile au continuat la domiciliu şefului de la Fisc. Şocată, soţia acestuia a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La rândul său, şeful Inspectoratului Fiscal spune că este nevinovat şi că CNA-ul încearcă să-l intimideze, la comanda unor persoane influente. Vicol nu a dat niciun nume, dar a precizat că aceste acţiuni ar putea avea scopul de a compromite anume descoperiri făcute de el în privinţa unor firme fantomă.

Şi premierul Vlad Filat afirmă că percheziţiile de astăzi nu sunt decât un show politic, o încercare de a distorsiona realitatea.

Directorul CNA, Viorel Chetraru, a respins atât acuzaţiile şefului Inspectoratului Fiscal de Stat, cât şi pe cele ale premierului. Întâmplător sau nu, dar percheziţiile ofiţerilor Anticorupţie au avut loc în aceeaşi zi cu verificările efectuate de Fisc la întreprinderea Metal Feros, care, potrivit premierului Vlad Filat, ar aparţine prim-vicespicherului, Vlad Plahotniuc.
Просмотров: 725 | Добавил: dionarju666 | Теги: Nicolae vicol, fisc, retinut, CNA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]