Главная » 2012 » Апрель » 28 » „Makena”, condamnat la puşcărie
09:22
„Makena”, condamnat la puşcărie


Recunoscut vinovat şi trimis după gratii. Aşa zisul hoţ în lege, "Makena", a fost, astăzi, condamnat la 19 ani de puşcărie, fiind acuzat de formarea unor grupări criminale în penitenciarele din ţară. Lilian Chirică, cel despre care oamenii legii afirmă că ar fi mâna dreaptă a lui Makena, a fost de asemenea condamnat la 18 ani. Alţi 10 învinuiţi în acest dosar, s-au ales cu ani grei de detenţie. 



Holul Curţii de Apel putea fi astăzi confundat cu o unitate militară. Zeci de colaboratori ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare şi mascaţi ai Detaşamentului cu Destinaţie Specială "Pantera" erau înarmaţi până în dinţi cu arme Kalaşnicov. Primii care au intrat în sala de judecată au fost deţinuţii cu statut de parte vătămată în acest dosar. Anume ei sunt cei care s-au ridicat împotriva lui "Makena" şi au declarat că aşa-numitul hoţ în lege, împreună cu alţi condamnaţi, au format grupuri criminale în penitenciare şi îi persecutau, cerând bani de la ei. La câteva minute a fost escortat însuşi liderul grupării - Makena. Şi-a acoperit faţă pentru a nu fi filmat. Peste trei ore, instanţa a decis

Condamnaţii nu îşi recunosc vina.

Lilian Chirică, socotit drept mâna dreaptă al lui Makena, a fost deasemenea condamnat la puşcărie. El este acuzat de oamenii legii că ar fi liderul grupării criminale formate în Penitenciarul de la Pruncu. Va sta după gratii pentru următorii 18 ani.

Makena a condus ani la rând o reţea criminală care şantaja, maltrata şi estorca sute de mii de euro de la puşcăriaşi. Reţeaua era constituită din mai multe grupuri criminale, prin diferite penitenciare, iar „filiala principală” se afla la penitenciarul numărul 16. În cazul în care condamnaţii nu achitau sumele cerute, aceştea erau ameninţaţi cu răfuiala fizică. Ultima dată Makena a fost arestat în 2002 şi acuzat de furt în proporţii deosebit de mari. A fost condamnat la 15 ani de puscarie, după care a fost amnistiat. Libertatea a durat doar câteva clipe. După ce a ieşit din sala de judecată, aşa - numitul hoţ în lege a fost reţinut din nou de către angajaţii Direcţiei Servicii Operative şi acuzat de formarea grupărilor criminale în puşcării. 
Просмотров: 2245 | Добавил: kiko2009 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]