Главная » 2013 » Октябрь » 24 » Ion Soltoianu, condamnat la 14 ani de inchisoare
17:09
Ion Soltoianu, condamnat la 14 ani de inchisoare
14 ani de închisoare pentru sportivul Ion Şoltoianu, acuzat de omorul fostului poliţist Ion Stratulat. La doi ani după ce a fost reţinut, Şoltoianu a fost condamnat pentru toate capetele de acuzare. A fost recunoscut vinovat de şantaj şi deţinere ilegală de arme. Mai mult, judecătorii au decis ca trebuie să achite familiei victimei un prejudiciu material şi moral de aproape 140 de mii de lei. Inculpatul a refuzat să vorbească, în schimb, avocaţii săi spun că vor ataca hotărârea la Curtea de Apel. 





Pe 19 septembrie 2011, fostul poliţist Ion Stratulat a fost împuşcat în timp ce se afla la o terasă din centrul capitalei. Şoltoianu, suspectat de comiterea crimei, a fost reţinut a doua zi. Pe lângă omor, sportivul a fost învinuit de deţinere ilegală de arme, precum şi de faptul că împreună cu fostul agent SIS, Iurie Sochircă, ar fi şantajat un om de afaceri din capitală. Astfel, după doi ani de examinare a dosarului, judecătorii au decis că ambii inculpaţi sunt vinovaţi. Fostul angajat al Serviciului de Informaţii şi Securitate a primit 10 ani de puşcărie. La rândul său, Ion Şoltoianu, s-a ales cu 10 ani de detenţie pentru aceeaşi infracţiune, 2 ani pentru păstrarea ilegală a armelor, iar pentru omorul lui Stratulat, instanţa a pronunţat o sentinţă de 11 ani de puşcărie. În total, 23 de ani de detenţie. Magistraţii au dictat o pedeapsă mai mică, fără a-şi explica decizia.

Instanţa de fond a decis ca arma din care sportivul a tras să fie distrusă, acest lucru va fi posibil însă doar în urma unei decizii irevocabile. De la şedinţa de astăzi, au lipsit rudele victimei, dar şi avocaţii acuzării, iar procurorii au refuzat să vorbească în faţa camerelor. Astfel, deocamdată, singurii care au anunţat că vor ataca decizia la Curtea de Apel, au fost apărătorii lui Şoltoianu. Din momentul în care a fost reţinut, Ion Soltoianu a declarat de fiecare dată că este nevinovat şi că ar fi acţionat legitimă apărare. Şi victima, Ion Stratulat, a fost la un pas de puşcărie pe timpul când activa în Ministerul de Interne. El a fost acuzat că ar fi împuşcat un suspect, dar instanţa l-a considerat nevinovat. După ce a plecat din MAI, presa nu a mai scris despre Stratulat. Acum, însă, procurorii afirmă că acesta ar fi fost bănuit în dosarul asasinării omului de afaceri Igor Basarab. Anchetatorii verifică şi versiunea implicării lui Stratulat în cazul exploziei maşinii-capcană din centrul capitalei în urma căreia a murit preşedintele Federaţiei de Tenis, omul de afaceri Igor Ţurcan. 
Просмотров: 3514 | Добавил: dionarju666 | Теги: judecatori, condamnat, ion soltoianu | Рейтинг: 2.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]