Главная » 2013 » Октябрь » 12 » Ghelici, reţinut într-un dosar penal
14:24
Ghelici, reţinut într-un dosar penal
Preşedintele Asociaţiei Obşteşti "Moldova Mea", Fiodor Ghelici, a fost reţinut pentru 72 de ore. Numele lui figurează într-un dosar penal privind traficul de persoane. Ghelici este suspectat că ar fi membrul unei grupări criminale care ar fi racolat persoane din toată ţară şi care, ulterior, ajungeau în Rusia. Acolo erau obligate să cerşească. În această dimineaţă, poliţiştii de frontieră, împreună cu mascaţii Brigăzii cu Destinaţie specială "Fulger", au descins în biroul activistului. Ghelici susţine că este nevinovat şi că totul ar fi o înscenare. 



Ghelici, 30 de zile de arest





Percheziţiile au început în jurul orei 9 dimineaţa şi au durat aproape cinci ore. Din biroul lui Ghelici, oamenii legii au ridicat calculatoare şi documente care ar putea servi drept probe în cadrul urmăririi penale.

Anchetatorii bănuiesc că activistul ar fi implicat în această schemă, prin intermediul organizaţiei pe care o conduce. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei de Frontieră, persoanele care ajungeau să cerşească în Federaţia Rusă făceau parte din familii social vulnerabile, iar printre victime s-ar număra şi câţiva copii. Ghelici afirmă însă că este nevinovat.

Totuşi, procurorii şi poliţiştii de frontieră care investighează cazul afirmă că deţin suficiente probe pentru a demonstra vinovăţia lui Ghelici. La începutul anului, Fiodor Ghelici a anunţat într-o conferinţă de presă că ar deţine informaţii precum că poliţia ar planifica reţinerea sa. 
Просмотров: 1579 | Добавил: dionarju666 | Теги: arest, Moldova Mea, ghelici, recean, fulger | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]