Главная » 2012 » Ноябрь » 8 » Fraţii Levinţa, la puşcărie
00:37
Fraţii Levinţa, la puşcărie
Fraţii Levinţa, condamnaţi anterior pentru omorul hoţilor în lege "Jăka" și "Zelionîi", au ajuns din nou după gratii. Pavel și Vitalie Levința au fost condamnați, astăzi, la 15 și, respectiv, 16 ani de închisoare de către Curtea de Apel. Unul a fost încătuşat chiar în sala de judecată, ial doilea - la spital. Bărbaţii au fost găsiţi vinovaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni, inclusiv de comiterea unui omor. Ambii pledează nevinovaţi.



Dosarul penal, în care cei doi fraţi au fost acuzaţi, a stat pe masa magistraţilor de la Curtea de Apel aproape 2 ani. Condamnaţii au susţinut de la bun început că nu ar exista probe, care să demonstreze vinovăţia lor. Sentinţa de astăzi i-a luat prin surprindere.

Ambii invinuiţi susţin că vor ataca decizia de condamnare la Curtea Supremă de Justiţie. Procurorul care gestionează cazul afirmă că aşteaptă hotărârea motivată pentru a decide dacă vor merge mai departe în instanţa superioară. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne, fraţii Vitalie şi Pavel Levinţa ar face parte din gruparea aşa numitului hoţ în lege Petru Popovici-Gâlcă, alias "Micu", fapt negat de aceştia. În 2002 au fost condamnaţi de Curtea de Apel la 20 de ani de puşcărie pentru două omoruri, opt tentative de omor, banditism şi privare ilegală de libertate a unor persoane. Printre crimele de rezonanţă săvârşite de aceştia se numără şi asasinarea hoţilor în lege "Jăca" şi "Zelionîi". Fraţii Levinţa au fost însă, achitaţi, cu nouă ani înainte de expirarea termenului de detenţie. Fiind în liberate deja, au acuzat poliţiştii că i-ar fi maltratat doar pentru a scoate de la ei depoziţii contra lui "Micu". Plângerile lor au ajuns la CEDO, iar Înalta Curte de la Strasburg a condamnat Republica Moldova. Statul a fost obligat să-i despăgubească pe fraţii Levinţa cu câte 10 mii de euro pentru tratament inuman.
Просмотров: 3421 | Добавил: dionarju666 | Теги: hoţilor în lege, Fraţii Levinţa, Zelionîi, Jăka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]