Главная » 2013 » Апрель » 13 » Decizie irevocabila: 175 de ani de inchisoare pentru membrii organizatiei criminale Makena
04:14
Decizie irevocabila: 175 de ani de inchisoare pentru membrii organizatiei criminale Makena
Curtea Suprema de Justitie a mentinut, la 12 aprilie, decizia primei instante prin care 11 membri ai organizatiei criminale „Makena” au fost condamnati in total la 175 de ani de detentie, se anunta intr-un comunicat de presa al Procuraturii Generale.


Cazul a ajuns la Curtea Suprema de Justitie dupa ce, in aprilie anul trecut, Curtea de Apel Chisinau le-a stabilit acestora pedepse cuprinse intre 12 si 20 de ani de detentie.Cauza penala a fost declansata la inceputul anului 2010, ca urmare a plangerilor unor detinuti, care reclamau ca ar fi fost santajati si amenintati cu moartea de catre un grup de condamnati, membrii organizatiei criminale „Makena”.

In urma cercetarii, procurorii au stabilit ca in anii 1999-2010, Vladimir Moscalciuc, condamnat si detinut in diferite penitenciare din republica, a format organizatia criminala cu denumirea „Makena”, alcatuita din reuniuni de grupari criminale, una din care activa pe teritoriul Penitenciarului Pruncul.

Cu scopul de a crea fonduri banesti pentru sustinerea organizatiei in institutiile penitenciare si pentru atragerea altor membri din randurile detinutilor, membrii retelei interlope ii santajau pe alti condamnati ai penitenciarelor. Acestia erau amenintati cu moartea, in cazul in care refuzau sa achite sume impunatoare de bani, noteaza Procuratura Generala.

Hotararea Curtii Supreme de Justitie este irevocabila.

Просмотров: 818 | Добавил: dionarju666 | Теги: curtea suprema de justitie, makena, condamnari | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]