Главная » 2013 » Март » 27 » Bani falşi în circulaţie
00:38
Bani falşi în circulaţie
Atenţie, bani falşi în circulaţie. Poliţia a dejucat activitatea unui grup criminal, specializat în producerea şi comercializarea bancnotelor false. Toate cu nominal de 100. Potrivit Inspectoratului Naţional de Investigaţii, suspecţii au fost în vizorul ofiţerilor operativi timp de aproape jumătate de an. Până a fi identificaţi, însă, aceştia au reuşit să pună în circulaţie mii de astfel de bancnote. Vindeau o sută de lei falşi la preţul de 50 de lei veridici. 





Potrivit Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au fost identificaţi nouă membri ai grupării. Patru au primit mandat de arest pentru 30 de zile, alţi patru urmează a fi reţinuţi, iar unul este cercetat în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara. Procurorii au fost mai blânzi cu el, pentru că şi-a turnat complicii. Oamenii legii spun că suspecţii au ajuns în vizorul lor în noiembrie 2012. Falsificau banii chiar la ei acasă. Mai exact într-un apartament din Hânceşti şi câteva din municipiul Chişinău.

Poliţiştii au efectuat 10 percheziţii la domiciliile suspecţilor, acolo unde au şi găsit tehnica cu ajutorul căreia falsificau banii - laptopuri, imprimante, scanere, substanţe chimice, precum şi hârtie specială. Oamenii legii au confiscat droguri şi un pistol pneumatic modificat ilegal într-o armă de foc. Suspecţii sunt originari din raionul Hâncești și municipiul Chișinău. Au vârste cuprinse între 20 și 34 de ani. Potrivit Inspectoratului Naţional de Investigaţii, liderul grupării este cercetat penal şi în alt dosar deschis pentru un omor. A reuşit să pună pe roate o afacere deşi se afla în arest la domiciliu. Pe marginea falsificării banilor au fost deschise 90 de cauze penale în diferite Inspectorate din ţară. Dacă li se va demonstra vinovăţia suspecţii riscă până la 15 ani de puşcărie. 
Просмотров: 895 | Добавил: dionarju666 | Теги: bancnote, fals, bani | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]