Главная » 2013 » Январь » 13 » Atentat dejucat la Piatra Neamt. Era vizat Bogdan Mararu, membru al unei grupari interlope.
05:16
Atentat dejucat la Piatra Neamt. Era vizat Bogdan Mararu, membru al unei grupari interlope.

Atentat cu bombă dejucat în România.Trei bărbaţi au fost prinşi în flagrant, în primele ore ale dimineţii, la Piatra Neamţ, în timp ce amplasau un dispozitiv exploziv sub maşina lui Bogdan Mararu, un cunoscut interlop din România. Bomba urma să se detoneze în momentul în care interlopul pornea maşina, iar deflgraţia ar fi distrus nu numai vehiculul, dar totul din jur, pe o suprafaţă de 350 de metri. 



Atentatul a fost dejucat de o echipă formată din reprezentanţi ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, SRI şi altor structuri. Potrivit, purtătorului de cuvânt al SRI, ofiţerii au găsit sub maşina de la Piatra Neamţ "un dispozitiv explozibil plastic de provenienţă străină". Pentru siguranţa oamenilor, autorităţile au decis să evacueze zona, pe o suprafaţă de circa 2 kilometri. După şase ore, geniştii au reuşit să scoată bomba de sub maşina ţintei atacului. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de TNT, iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri. Cei trei tineri prinşi în flagrant, în timp ce montau dispozitivul exploziv, erau monitorizaţi de autorităţi de două săptămâni. Atentatul asupra lui Mararu ar fi fost comandat de rivalul său de-o viaţă, Dumitru Ioan Mironescu care i-ar fi angajat pe cei trei. Aceştia, împreună cu alţi 3 suspecţi, dar şi Bogdan Mararu, ţinta atacului, au fost aduşi la audieri pentru a investiga acest atentat, care se putea încheia cu o tragedie de prporţii. 

Просмотров: 1068 | Добавил: dionarju666 | Теги: Bogdan Mararu, atentat, membru al unei grupari interlope | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]