Главная » 2012 » Апрель » 11 » Atac cu bomba in Chisinau
18:44
Atac cu bomba in Chisinau

Automobilul directorului ANRE Nicolae Railean a fost incendiat noaptea trecuta pe strada Nicolae Testimiteanu, chiar in fata Spitalului Oncologic din capitala. Masina a sarit in aer in momentul in care Raileanu s-a urcat in ea si a pornit masina. Flacarile s-au extins si asupra unui microbuz parcat in apropiere. Nicolae Railean este sigur ca acesta a fost tinta unui atentat si infractiunea are legatura cu activitatea sa profesionala. Ministrul de interne Alexei Roinbu nu exclude faptul ca explozia ar fi fost produsa de o grenada.




Deflagratia s-a produs aseara in jurul orei 22:00 intr-o parcare de langa Spitalul Oncologic. La volanul masinii care a explodat se afla Nicolae Railean, unul dintre directorii Agentiei Nationale de Reglementare in Energetica.


Nicolae Railean este convins ca infractiunea are legatura directa cu activitatea sa profesionala. 


Doua autospeciale au intervenit pentru a stinge flacarile. Imediat dupa explozia puternica, automobilul de teren, marca Mitsubishi a fost cuprins de un foc urias care s-a extins spre un microbuz aflat in preajma. Proprietarul microbuzului se pregatea de o interventie chirurgicala, dar auzind deflagratia a iesit afara, unde si-a vazut masina in flacari.

 

Primele investigatii arata ca cel mai probabil masina a sarit in aer de la o grenada.

 

In urma exploziei, directorul general ANRE Victor Parlicov spune ca isi va lua masuri sporite de securitate.

 

Politia nu a retinut inca niciun suspect pe acest caz. Oamenii legii spun ca au deschis dosar penal, dar refuza sa ofere detalii, invocand secretul anchetei. Persoanele care vor fi gasite vinovate risca pana la 6 ani de inchisoare pentru distrugerea intentionata a bunurilor.

Просмотров: 889 | Добавил: kiko2009 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]